Rasprodato
MASOVNE KOMUNIKACIJE
Rolend Lorimer
Prevela sa engleskog Zorica Babić

Autor je obradio najbitnije i najaktuelnije teme savremenog, masovnog komuniciranja, od istorijskog razvoja do tumačenja i razumevanja značenja, od vlasništva do uloge i funkcije novinara, od pravno-političkog okvira za rad medija do promišljanja uloge komunikacione tehnologije.

RASPRODATO

Tagovi:

Reč je o sveobuhvatnom komparativnom uvodu u problematiku moderne masovne komunikacije. Pored teorijskog okvira datog u prva dva poglavlja („Komunikacija i društvo”, „Masovna komunikacija i moderno društvo”), knjiga sadrži veoma informativan i pregledan prikaz funkcionisanja masovnih medija u razvijenijim društvima današnjeg sveta i to iz svih bitnih aspekata. To otkrivaju naslovi ostalih poglavlja: „Pravo i politika masovnih komunikacija”, „Struktura i uloga društva”, „Funkcije novinara”, „Tehnologija i komunikacija”, „Mediji i publika”, „Sadržaj medija”. Na taj način, predočava nam u najvećoj meri celovitu i konkretnu sliku savremene masovne komunikacije i masovnih medija, uz obilje poređenja pravljenih najčešće na primerima iz SAD, Kanade, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije i skandinavskih zemalja. Informativnosti ove knjige doprinosi i to što Lorimer na kraju svakog od osam poglavlja daje rezime i spisak referencijalne literature.

Rolend Lorimer:

Profesor Odeljenja za komunikacije na Univerzitetu Simon Fraser u Vankuveru i direktor Kanadskog centra za studije o izdavačkoj delatnosti na istom univerzitetu.

Godina izdanja: 1998
Težina knjige: 390.00
Dimenzije knjige: 22 X 13
Broj strana: 329
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Zorica Babić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske