Objavljena
MEDIJI DANAS (II)
Džozef Tjurou
Preveo sa engleskog Aleksandar Luj Todorović

Ovo je zaista uzbudljivo vreme za proučavanje komunikacija (...). Preobražaj je, u stvari, tako veliki da vam pruža priliku da znate više od konvencionalnih stručnjaka, da se suprotstavite tradicionalnom mišljenju i da pokrenete novu javnu raspravu o medijima i društvu.

Džozef Tjurou

Knjižarska cena 1980 RSD
Cena 1584 RSD

Tagovi:  multimediatelevizijanovinarstvoinformaciona tehnologijamedijidanas

Drugi deo studije Mediji danas američkog profesora komunikacija Džozefa Tjuroa bavi se istorijom i razvojem elektronskih medija i modernim izazovima u toj sferi, odnosno u muzičkoj i filmskoj industriji, industriji radija i televizije, interneta i video igara, kao i u sferi oglašavanja i odnosa s javnošću.

Sveobuhvatni udžbenik o savremenim medijskim sistemima Tjurou je napisao sa ciljem da čitaoce podstakne da razvijaju kritički odnos prema raznolikom svetu masovnih komunikacija. Autorova želja je da čitaoci ove knjige postanu kritični, medijski pismeni potrošači masovnih medija. To, kako naglašava Tjurou, znači postati odgovorniji građanin – roditelj, glasač, radnik – u društvu koje pokreću mediji.

Prvi deo studije Mediji danas objavljen je 2012.

IV Elektronski mediji

10. Muzička industrija
11. Industrija radija
12. Filmska industrija
13. Industrija televizije
14. Industrija interneta i video-igara

V Oglašavanje i odnosi s javnošću

15. Industrija oglašavanja
16. Industrija odnosa s javnošću

Epilog

Pojmovnik po poglavljima

Džozef Tjurou:

Profesor komunikacija i pomoćnik dekana za postdiplomske studije Anenberg škole za komunikacije Univerziteta u Pensilvaniji, na kojem je i sam doktorirao i gde predaje od 1986. Urednik je medijske edicije Univerziteta u Mičigenu. Njujork Tajms ga je nedavno opisao kao "verovatno vladajućeg akademskog eksperta u oblasti medija". Autor je preko sedamdeset članaka i deset knjiga iz oblasti industrije masovnih medija.

Godina izdanja: 2013
ISBN: 978-86-7102-456-3
Težina knjige: 712.00
Dimenzije knjige: 24x16
Broj strana: 443
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic

Aleksandar Luj Todorović:

Kao inženjer elektrotehnike, proveo je preko četrdeset godina u različitim oblastima radija i televizije. Tokom devedesetih godina prošlog veka bio je direktor i dekan Međunarodne akademije za radio i televiziju u Montreu, Švajcarska. Predaje na redovnim i doktorskim studijama na univerzitetima u Podgorici, na Cetinju i u Beogradu.

Autor je i koautor većeg broja knjiga i članaka iz oblasti elektronskih medija. Knjiga Umetnost i tehnologije komunikacija objavljena je 2009. godine u ediciji Multimedia. Među priznanjima koje je dobio za svoj rad ističu se zvanje doživotnog istaknutog člana SMPTE-a (Society of Motion Picture and Televizion Engineers), nagrada IBC-a (International Broadcasting Convention) i Velika diploma Zlatnog bora za režiju turističkog filma.

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske