Objavljena
MEDIJI DANAS (I)
Džozef Tjurou
Preveo sa engleskog Aleksandar Luj Todorović

Knjiga Džozefa Tjuroa nudi nijansiran, razumljiv i pristupačan prikaz kako  trenutni trendovi u ekonomiji i medijima utiču na nas i naše poimanje demokratije.

Met MekAlister, Univerzitet Pensilvanija

Knjižarska cena 1980 RSD
Cena 1584 RSD

Tagovi:  multimediatelevizijainformaciona tehnologijamedijidanas

Mediji danas: Uvod u masovne komunikacije je svojevrstan medijski udžbenik koji otkriva koje su to snage koje upravljaju stvaranjem, distribucijom i izlaganjem medijskih sistema; postavlja internet i digitalne medije kao organske delove tih medijskih sistema i aktivno poziva studente da vide i čuju svoje omiljene medijske proizvode na zaista nov način. Autorova želja je da čitaoci ove knjige postanu kritični, medijski pismeni potrošači masovnih medija ili okretni i osetljivi poslenici ukoliko odluče da rade u medijskim industrijama. Knjiga nudi moderan, realan pristup savremenim medijskim sistemima i pitanjima koja ih okružuju, uz jedinstven uvid u pravce razvoja medija i isticanje u prvi plan značaja digitalne konvergencije i medijske pismenosti kao cilja.
 
Ono što ističe  knjigu  Mediji danas je naglašena pažnja na dinamiku medijske industrije koja se konstantno menja. Knjiga Džozefa Tjuroa nudi nijansiran, razumljiv i pristupačan prikaz kako  trenutni trendovi u ekonomiji i medijima utiču na nas i naše poimanje demokratije.

Met MekAlister, Univerzitet Pensilvanija


Mediji danas  angažuje studente i služi kao svojevrstan vodič kroz naš novi medijski-fokusirani svet. Napisana je živopisno i koncizno. Britki smisao za humor Tjuroa podstične studente da započnu konverzaciju koja od njih zahteva da povežu ono što čitaju sa ličnim iskustvom u savremenim medijskim trendovima.

Amanda Lok,Univerzitet u Mičigenu

Predgovor

I Kako razumeti prirodu masovnih medija

1. Kako razumeti masovne medje i značaj medijske pismenosti
2. Šta je medijsko poslovanje
3. Formalne i neformalne kontrole medijskih sadržaja: državna regulativa, samoregulativa i etika
4. Istraživanja medijskih učinaka i medijske kulture

II Medijski džinovi i višemedijske aktivnosti

5. Svet nejasnih granica između medija
6. Strategija medijskih džinova

III Štampani mediji

7. Industrija knjiga
8. Industrija novina
9. Industrija časopisa

Pojmovnik po poglavljima

Džozef Tjurou:

Profesor komunikacija i pomoćnik dekana za postdiplomske studije Anenberg škole za komunikacije Univerziteta u Pensilvaniji, na kojem je i sam doktorirao i gde predaje od 1986. Urednik je medijske edicije Univerziteta u Mičigenu. Njujork Tajms ga je nedavno opisao kao "verovatno vladajućeg akademskog eksperta u oblasti medija". Autor je preko sedamdeset članaka i deset knjiga iz oblasti industrije masovnih medija.

Godina izdanja: 2012
ISBN: 987-86-7102-417-4
Težina knjige: 853.00
Dimenzije knjige: 24x16
Broj strana: 545
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic

Aleksandar Luj Todorović:

Kao inženjer elektrotehnike, proveo je preko četrdeset godina u različitim oblastima radija i televizije. Tokom devedesetih godina prošlog veka bio je direktor i dekan Međunarodne akademije za radio i televiziju u Montreu, Švajcarska. Predaje na redovnim i doktorskim studijama na univerzitetima u Podgorici, na Cetinju i u Beogradu.

Autor je i koautor većeg broja knjiga i članaka iz oblasti elektronskih medija. Knjiga Umetnost i tehnologije komunikacija objavljena je 2009. godine u ediciji Multimedia. Među priznanjima koje je dobio za svoj rad ističu se zvanje doživotnog istaknutog člana SMPTE-a (Society of Motion Picture and Televizion Engineers), nagrada IBC-a (International Broadcasting Convention) i Velika diploma Zlatnog bora za režiju turističkog filma.

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske