Rasprodato
MENADŽMENT I UMETNOST
Vilijam Dž. Berns
Prevela sa engleskog Stanka Šaša

Kapitalno delo u domenu menadžmenta u kulturi i umetnosti. Obimna studija zasnovana na ogromnom iskustvu autora, ali i njegovih sutdenata.

-Milena Dragićević Šešić

RASPRODATO

Tagovi:  umetnostkulturamenadžmentekonomijaorganizacijaupravljanje

Knjiga pruža sadašnjim i budućim menadžerima umetnosti i kulture uvid u teoriju i praksu svih oblasti menadžmenta - planiranja, marketinga, finansija, ekonomije, organizacije, upravljanja kadrovima – primenjeno na umetničke organizacije, bez obzira na to da li je reč o pozorištima, muzejima, plesnim kompanijama ili operskim kućama.

Čitaoci će moći da steknu korisna znanja o menadžmentu umetničkih organizacija, teoriji i procesima strateškog planiranja i donošenja odluka, tehnikama uspešne komunikacije, fandrejzinga, budžetiranja i finansijskog menadžmenta, kao i o tome kako da integrišu različite teorije upravljanja i primere iz prakse na organizaciju u kojoj su zaposleni.

Koncipirana tako da obuhvata najnovije trendove u upravljanju organizacijama, ova knjiga pruža čitaocu niz praktičnih uputstava neophodnih za upravljanje umetničkim organizacijama. Pitanja i zadaci na kraju svakog poglavlja pomažu čitaocu da bolje usvoji nova znanja, kao i da razvija nove ideje u rešavanju različitih situacija. Studije slučaja se fokusiraju na aktuelne izazove pred kojima se nalaze menadžeri i organizacije.

UVOD

MENADŽMENT I UMETNOST

UMETNIČKE ORGANIZACIJE I MENADŽMENT UMETNOSTI

ISTORIJA I TRENDOVI MENADŽMENTA

PRILAGOĐAVANJE UMETNIČKE ORGANIZACIJE

PLANIRANJE I DONOŠENJE ODLUKA

ORGANIZOVANJE I ORGANIZACIONI DIZAJN

LJUDSKI RESURSI I UMETNOST

VOĐSTVO I DINAMIKA GRUPE

OPERACIJE I BUDŽETIRANJE

EKONOMIJA I FINANSIJSKI MENADŽMENT

MARKETING I UMETNOST

PRIKUPLJANJE SREDSTAVA

INTEGRACIJA STILOVA I TEORIJA MENADŽMENTA

IZBOR KARIJERE I PRIPREMA ZA TRŽIŠTE

Vilijam Dž. Berns:

Dekan i profesor na Florida State University. Više od 30 godina bavi se produkcijom u svim oblastima umetnosti, pre svega pozorišta. Vodio je brojne radionice iz oblasti upravljanja, planiranja, upravljanja projektima, budžetiranja, kao i odnosa sa zaposlenima. Bio je i predsednik Američkog instituta za pozorišnu tehnologiju (USITT).

Godina izdanja: 2009
ISBN: 978-86-7102-371-9
Težina knjige: 825.00
Dimenzije knjige: 21 x 14
Broj strana: 624
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic

Stanka Šaša:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske