Rasprodato
MENADŽMENT UMETNOSTI U TURBULENTNIM OKOLNOSTIMA
Milena Dragićević Šešić, Sanjin Dragojević
RASPRODATO

Tagovi:  umetnostkulturamenadžmentpriručnikturbulentne okolnostiidejenestabilnostistraživački projektiedukativni kursevi

Autori razmatraju ključne izazove nametnute kulturnim organizacijama u zemljama u tranziciji i nude načine da se ti izazovi prevaziđu. Najveću pažnju poklonili su utemeljenju posebnog profila menadžmenta umetnosti, insistirajući na razvoju i očuvanju programskog kvaliteta, kao i odabiru i primeni stručnih znanja i veština. U nestabilnim uslovima, u nedostatku sistematske kulturne politike i uravnoteženog sistema funkcionisanja umetničkih institucija, javlja se prirodna potreba za specifičnim derivatom menadžmenta u kulturi.
Budući da oba autora već dugi niz godina sarađuju na međunarodnim istraživačkim projektima, edukativnim kursevima i trening programima u multikulturalnim sredinama, delo je empirijski utemeljeno. Koristeći se iskustvima i delima svetskih stručnjaka formulisali su postojeće probleme u kulturi u tranziciji, kao i program njihovog rešavanja. Tako je nastao priručnik koji će biti od velike koristi kulturnim stvaraocima, poštovaocima i korisnicima kulturnih sadržaja. 

Milena Dragićević Šešić:

Profesor Fakulteta dramskih umetnosti, šef UNESKO katedre za Menadžment u kulturi i kulturnu politiku. Rektor Univerziteta umetnosti (2001–2004). Profesor na Evropskoj diplomi kulturnog menadžmenta (Brisel), po pozivu predaje i na brojnim fakultetima u svetu (Lion, Grenobl, Krakov, London, Moskva, Budimpešta, Utreht, Vilnjus...). Ekspert Saveta Evrope, UNESKO-a, Evropske kulturne fondacije. Nosilac Ordena Akademske palme, Francuska.

Objavila 15 knjiga, među kojima: Umetnost i alternativa (1992), Horizonti čitanja (1993), Neofolk kultura (1994), Javne i kulturne politike (2002) te dve knjige sa S. Dragojevićem: Interkulturna medijacija na Balkanu (2004) i Menadžment umetnosti u turbulentnim okolnostima (2005). Prevođena na 17 jezika.

Sanjin Dragojević:

Predavač Sociologije kulture, Sociologije masovnih komunikacija i Kulturne politike na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Konsultant je brojnih međunarodnih organizacija u području kulturne politike, kulturnog menadžmenta i informacijskih sustava u kulturi (UNESCO, Council of Europe, European Cultural Foundation…). 

Godina izdanja: 2005
ISBN: 86-7102-201-3
Težina knjige: 386.00
Dimenzije knjige: 21 x 14
Broj strana: 255
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Datum: 24.06.2017.
wh0cd319061 <a href=http://sildenafil100mg.us.com/>Sildenafil 100mg</a> <a href=http://ciprofloxacin500mg.us.org/>ciprofloxacin 500mg</a> <a href=http://genericelocon.us.com/>generic elocon</a>
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske