Objavljena
MILENA U POZORIŠTU – lutke, kostimi, scenografija Milene Jeftić Ničeve Kostić
Dušana Nikolić, Nikola Šuica
Rigidnost u formama, robovanje predrasudama o obaveznim proporcijama lutke, tehnici i realizmu – svega toga nikada neće biti u lutkama Milene Jeftić Ničeve Kostić. I to je jasno od samog  početka.

 

Knjižarska cena 330 RSD
Cena 264 RSD

Tagovi:  umetnostPozorištescenografijakostimografijascenakostim
Milena Ničeva je sa svojim lutkarskim radom počela 1969. godine u Malom pozorištu u Beogradu, kao izvođač lutaka kreatora iz Poljske, Čehoslovačke i Bugarske, koji su dugi niz godina predstavljali standarde našeg lutkarstva, poput Bohdana Slavika, Zigmunda Smandžika i drugih.
 
Ovaj susret sa najjačim lutkarskim školama predstavljao je period značajnog kaljenja zanata, upoznavanje sa klasičnim lutkarskim tehnikama, ali verovatno i sa onim što njene lutke nikada neće biti. 
 
Multimedijalnost u opusu Milene Ničeve, činjenica da je ona sa podjednakim uspehom vodila karijeru slikara, kostimografa, scenografa i kreatora lutaka, veliki je uspeh. Ali dimenzije ovoga uspeha su još veće ako uzmemo u obzir da Milena Ničeva nije, na primer, kostimima prišla slikarski ili lutkarski, tačnije da nije ni jednom od ovih medija prišla profesionalnom filozofijom drugog. Milena Jeftić Ničeva Kostić je specifičan autor koji je u sebi uspeo da odneguje nekoliko umetničkih profesija.

Dušana Nikolić:

Nikola Šuica:

Godina izdanja: 1995
Težina knjige: 200.00
Dimenzije knjige: 14 x 20
Broj strana: 139
Povez: Broširani povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović
Datum: 02.12.2015.
I simply nedeed to say thanks again. I am not sure the things that I could possibly have carried out in the absence of the entire hints provided by you directly on this problem. It had been the hard difficulty for me personally, nevertheless understanding this expert approach you solved that took me to weep with contentment. I am just grateful for this assistance and trust you know what an amazing job youe2â¬â¢re getting into instructing others by way of your blog post. I am sure you havene2â¬â¢t encountered all of us.
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske