Objavljena
MIODRAG B. PROTIĆ
Jerko Denegri, Radmila Matić-Panić

Monografija posvećena Miodragu B. Protiću

Knjižarska cena 6600 RSD
Cena 5280 RSD

Tagovi:  umetnostslikardecembarska grupalikovna umetnostkritičar

Ova monografija posvećena je ukupnom životnom stvaralaštvu Miodraga B. Protića čija je uloga u srpskoj kulturi izuzetno velika. Ona ga predstavlja kao istaknutog slikara (član "Decembarske grupe", nagrađen na venecijanskom Bijenalu, itd.), likovnog kritičara i pisca knjiga o srpskoj umetnosti i uopšte o modernoj umetnosti ("Srpsko slikarstvo XX veka"), kao i osnivača i direktora Muzeja Savremene umetnosti i organizatora brojnih studijskih i retrospektivnih izložbi srpske i jugoslovenske umetnosti, kao i vrlo značajnih izložbi inostrane umetnosti XX veka. 

Jerko Denegri:

Profesor Istorije moderne umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Objavio je veliki broj studija i knjiga o svetskoj i jugoslovenskoj umetnosti XX veka.

Radmila Matić-Panić:

Dokumentarista u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Priredila je i objavila više kataloga i publikacija vezanih za aktivnosti muzeja. 

Godina izdanja: 2002
ISBN: 86-7102-047-9
Težina knjige: 1853.00
Dimenzije knjige: 24,5x33
Broj strana: 304
Povez: Tvrdi povez s omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske