Rasprodato
MOĆ KOMUNIKACIJA
Manuel Kastels
Preveli sa engleskog Tijana Spasić, Đorđe Trajković

Veoma moćna i neophodna knjiga za današnji svet u krizi.

Antonio Damazio, Institut za proučavanje kreativnosti
Univerzitet Južne Kalifornije

RASPRODATO

Tagovi:  multimediakomunikacijamoć

Svedoci smo revolucije u oblasti tehnologije komunikacija koja direktno utiče na osećanja, razmišljanja i ponašanja ljudi. Novi mediji su postali prostor kroz koji se ispoljavaju strategije moći. U ovoj sveobuhvatnoj knjizi, Kastels analizira transformaciju industrije globalnih medija kroz prizmu revolucije u komunikacionim tehnologijama.

Kastels odgovara na pitanja da li su se relacije moći modifikovale u kontekstu novih komunikacionih okolnosti i ispituje kroz široku paletu društvenih i psihioloških teorija da li su i na koji način mogućnosti Interneta, socijalnih mreža i bloginga promenili odnose u okviru političkih procesa i društvenih pokreta. Ovo je knjiga za svakoga ko želi da razume karakter i dinamiku modernog sveta.

Kastels je zaista optimističan kada govori o kapacitetima za autonomnu građansku akciju, odnosno o mogućnostima za aktiviranje kontramoći, polažući velike nade u nove tehnologije koje će omogućiti da se ova akcija sprovede mnogo ambicioznije nego ikada pre i uzdrma tle sve odnarođenije predstavničke demokratije, s jedne strane, i oduvek odnarođenih diktatorskih režima, s druge strane. Zbog toga je ključno pitanje koje se provlači kroz ovu studiju i koje će samo po sebi iznova izazivati najviše polemike ono koje se odnosi na izvore i nosioce moći u savremenom društvu.

iz pogovora dr Dalibora Petrovića

 

 

Uvod

I Moć u umreženom društvu

II Komunikacija u digitalno doba

III Mreže uma i moći

IV Programiranje komunikacijskih mreža: medijska politika, politika skandala i kriza demokratije

V Reprogramiranje komunikacionih mreža

Zaključak

Dalibor Petrović: Moć je u mrežama

Manuel Kastels:

Španski sociolog, jedan od najznačanijih mislilaca današnjice, čija su istraživanja posebno usmerena na informaciono društvo, komunikaciju i globalizaciju. Univerzitetski je profesor i šef katedre za komunikacionu tehnologiju i društvo na Univerzitetu Južne Kalifornije (USC), kao i profesor emeritus sociologije na univerzitetu Berkli i saradnik univerziteta u Kembridžu.

Među pet je najviše citiranih naučnika na polju društvenih nauka i smatra se jednim od najznačajnijih svetskih stručnjaka za komunikologiju. 2012. godine nagrađen je nagradom Holberg, koja se dodeljuje za najveća dostignuća u oblasti umetnosti i humanističkih nauka, zato što je „oblikovao naše razumevanje političkih dinamika urbanih i globalnih ekonomija u umreženom društvu", te nagrade Balzan za sociologiju.

Autor je brojnih naučnih studija, a na srpski jezik su do sada prevedene: Moć komunikacija (Clio, 2014), Mreže revolta i nade (Službeni Glasnik, 2018), Uspon umreženog društva (Službeni Glasnik, 2018), Sunovrat – Kriza liberalne demokratije (Clio, 2022).

Godina izdanja: 2014
ISBN: 978-86-7102-448-8
Težina knjige: 992.00
Dimenzije knjige: 24x16
Broj strana: 668
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic
Datum: 05.08.2017.
wh0cd271194 <a href=http://amoxicillinonline.us.com/>amoxicillin online</a>

Tijana Spasić:

Đorđe Trajković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske