Objavljena
MOJA ŠPANIJA
Asorin
Prevela sa španskog Ksenija Šulović
Knjižarska cena 770 RSD
Cena 616 RSD

Tagovi:  esejistika

Knjiga Moja Španija zapravo je zbirka Asorinovih tekstova u izboru Erli Danieri, a obuhvata kritičko stvaralaštvo ovog španskog autora, otkrivajući njegovu opčinjenost kastiljanskim duhom i pejzažom, posmatranih okom običnog Španca. U knjizi je predstavljeno i Asorinovo viđenje španskih klasika od Servantesa, preko Lope de Vege i Kalderona do Galdosa i Barohe. Tako je Asorin udahnuo život autorima iz prošlosti približivši ih na taj način savremenom španskom senzibilitetu.

Moja Španija prvi put je objavljena 1941. godine i od tada je doživela dvadesetak izdanja. Trideset i tri kratke priče podeljene su u pet celina: O davnim vremenima, Španski pejzaž, Španski likovi, Španske odlike i Kritika.

Asorin :

Hose Martines Ruis, poznatiji pod pseudonimom Asorin, rođen je u Monovaru, selu u španskoj oblasti Levant. Jedan je od najznačajnijih predstavnika Generacije 98. Zajedno sa Barohom, Unamunom i Ortegom i Gasetom doprineo je promeni tona i smisla španske književnosti. Stvorio je novu vrstu proze, prozu obojenu ličnim stilom koja je precizno dočarala gotovo nevidljive nijanse bića i stvari.

Godina izdanja: 2004
ISBN: 86-7102-148-3
Težina knjige: 237.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 13,5
Broj strana: 121
Povez: Tvrdi povez
Pismo: Latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Datum: 19.03.2020.
1zqjat'"(){}<x>:/1zqjat;9
Datum: 19.03.2020.

Datum: 19.03.2020.

Datum: 19.03.2020.

Ksenija Šulović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske