Objavljena
MUZEJI I ETIKA
Prevela sa engleskog Malena Stojčev
Priredio Gari Edson

Ova knjiga nudi ključeve za stvaranje odgovornije muzejsku zajednicu, osetljivije na etička pitanja i zahteve.

Knjižarska cena 1650 RSD
Cena 1320 RSD

Tagovi:  teorijamuzeologijamuzejpraksaetika

Razvoj muzeja poslednjih godina primorao je muzeologe i sve koji u muzejima rade da u većoj meri obrate pažnju na etička pitanja. Na profesionalce u ovoj oblasti sve se više gleda kao na članove svojevrsne etičke zajednice. Svaki pojedinac u toj zajednici mora da poseduje lično osećanje odgovornosti i da deluje u skladu sa etičkim standardima.

Delo Muzej i etika razmatra kako teorijska, tako i praktična pitanja, kao što je nabavka artefakata, prava domorodačkih grupa, vraćanje predmeta u zemlju porekla, politika izlaganja, zaštita predmeta, uloga obrazovanja, kao i svakodnevno rukovođenje muzejima. Svi oni koji se bave muzejima, bilo da su rukovodioci zbirki, kustosi, ili članovi nekog odbora imaju etičku obavezu, kako prema muzejskoj profesiji, tako i prema publici. Ova knjiga treba da omogući profesionalcima i proučavaocima da stvore odgovorniju muzejsku zajednicu koja ima sluha za zahteve drugih.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-080-0
Težina knjige: 550.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 378
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović
Datum: 05.08.2017.
wh0cd25853 <a href=http://metforminer.us.com/>metformin er</a> <a href=http://fluoxetinecheap.us.com/>fluoxetine online</a> <a href=http://onlineerythromycin.us.com/>erythromycin online</a> <a href=http://toradol24.us.org/>this site</a>

Gari Edson:

Direktor značajnog muzejskog obrazovnog programa na Tehničkom univerzitetu Teksasa, predavač i izvršni direktor velikog univerzitetskog muzeja. Donedavno je vodio radionice o muzejskoj delatnosti u Ekvadoru i Paragvaju. Koautor je dela Handbook for Museums (Priručnik za muzeje) i izdavač knjige International Directory of Museum Training (Međunarodni podsetnik za muzeološku obuku). 

Malena Stojčev:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske