Objavljena
MUZIKA BEOGRADSKIH KAFANA, SALONA I KLUBOVA I: moderne igre
Jovan Frajt

Notni zapisi sa tekstovima u izboru od dvanaest najlepših i najpopularnijih modernih pesama između dva rata.

Knjižarska cena 770 RSD
Cena 616 RSD

Tagovi:  umetnostmuzikanotna izdanja

Moderne igre koje između dva svetska rata osvajaju žitelje Beograda, pojavljuju se paralelno sa ulaskom džeza u muzički život ovog grada. Frajt je objavio oko sedamdeset modernih igara i to pretežno slovenskih autora. U drugoj svesci je reprezentativan izbor od 12 modernih igara sa tekstovima među kojima značajno mesto zauzimaju FrajtovaMona Vana, pesma i tango, sa tekstom Sergeja Strahova, Tango erotikon Leopolda Veslovskog, sa tekstom istog autora i Hajdemo u separe, čarlston sa tekstom Slavka Piatonija.

Jovan Frajt:

Jovan Frajt (1882–1938) potiče iz češke porodice koja je živela u Plzenu i dala nekoliko generacija muzičara. U Beograd dolazi 1903. godine i postaje član orkestra Narodnog pozorišta kojim u to vreme upravlja Stanislav Binički. U tim prvim godinama njegovog izdavaštva objavljeno je nekoliko zbirki starogradskih pesama, da bi se izdanja, kako se muzički ukus građanskog Beograda razvijao, obogaćivala modenim igrama (fokstrot, šimi, bostonski valcer, van step, tango).

Godina izdanja: 2014
ISBN: 979-0-9014108-4-8
Težina knjige: 268.00
Dimenzije knjige: 21 x 30
Broj strana: 46
Povez: Spiralna sveska
Pismo: ćirilica
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske