Narodno pozorište u Banja Luci, 18.05.2015.

U subotu, 23. maja, u okviru pratećeg programa festa, biće prikazana knjiga  MALE TAJNE, reditelja i pisca Gorana Markovića. Drugo izdanje memoarske proze “Male tajne” naša kuća objavila je u aprilu ove godine.

Tradicionalna pozorišna manifestacija Teatar Fest “Petar Kočić” održava se po XIII put u Narodnom pozorištu u Banja Luci. Pod sloganom “CRNO NA BIJELO”, festival će trajati od 17 do 25. maja.

Godišnja pozorišna manifestacija Narodnog pozorišta u Banja Luci i ove godine, u selekciji Ljubiše Savanovića, objedinila je 37 predstava regionalnih pozorišta, dok takmičarski program čini sedam predstava, od čega pet iz Srbije i po jedna iz Sarajeva i Zagreba.

Dokumentarna proza Male tajne umetnički "zloupotrebljava" sećanje na  pozorišnu trupu koja je zaista postojala od početka tridesetih do kraja pedesetih godina prošlog veka. Opisani su  vađni događaji za pozorišnu I kulturnu istoriju Beograda I Srbije,  u kojima su prepoznatljvi učesnici  glumačke legende i autorovi roditelji – Olivera i Rade Marković.


Vezane knjige:
MALE TAJNE (drugo izdanje)
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Datum: 19.03.2020.

Datum: 19.03.2020.

Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske