Dimitri Verhulst, autor romana Zaludnost življenja koji uskoro izlazi u našoj ediciji Gral dobitnik je neobične, ali cenjene nagrade za najlepšu rečenicu koja se dodeljuje piscima iz nizozemskog (holandsko-flamanskog) govornog područja a dodeljuje je literarni blog Tzum. U obrazloženju žirija stoji da „svake godine u kojoj je Verhulst objavio neku knjigu, njegove su rečenice stajale visoko na ranglisti žirija. Verhulst je istinski stilista. On spada u pisce koje žiri voli: pisce koji se još usuđuju da formulišu rečenicu dužu od deset reči“.
Ceneći svaku reč u vrednosti jednog evra, nagrađena rečenica od trideset šest reči  glasi - Tvoja frizura, ukoliko se to još moglo nazvati frizurom, u mnogome je ličila na tih dana sve zastupljenije ekološke bašte u kojima se svaka ljudska intervencija smatrala zločinom protiv prirode.


Vezane knjige:
ZALUDNOST ŽIVLJENJA
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Datum: 01.10.2015.

Datum: 30.09.2015.

Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske