Tagovi:  studija, bibliotekarstvo, nauka, informaciona tehnologija, informatika, B+, biblioteka plus
Iako se reč biblioteka veoma često pominje u tekstu, knjiga nije namenjena samo bibliotekarima. Ona je namenjena svima koji žele da uđu u svet nauke o informacijama, kao i onima koji se time već bave, ali imaju mnogo pitanja bez odgovora. Zahtevnijim čitaocima, autor je na kraju knjige dao popis najznačajnijih časopisa, baza podataka i internet stranica koje se bave naukom o informacijama.
Iv Fransoa Le Koadik uvodi nas ovim delom u budućnost koja već nastupa. Tema knjige je izmenjena uloga zaposlenih u informacionom sektoru: izdavača, knjižara, bibliotekara, dokumentarista, konzervatora, jednom rečju svih onih koji se bave skladištenjem i korišćenjem informacija. Njihov posao sve više se vezuje za informacije, a sve manje za knjige, dokument, sam objekat.
Autor daje osnovne definicije informacije, njene epistemologije, kao i pojmove usko vezane za količinu i protok informacija. Obilje grafičkih prikaza značajno doprinosi jednostavnijem i boljem razumevanju predstavljenih zakonitosti i formula.
Iv-Fransoa Le Koadik:
Vodeći francuski stručnjak u oblasti informacija, počasni profesor informacionih nauka na Conservatoire national des arts et métiers de Paris (Cnam), diplomirao je na École normale supérieure de chimie u Renu. Magistraturu je radio u oblasti fizike, a doktorat je radio na temu Strukture i dinamike naučnih informacionih sistema. Od 1982. do 1993. godine angažovan je na istraživačkim programima u oblasti informatike. Do 20008 predaje na CNAM-u.
Pored Nauke o informacijama,objavio je i brojne članke i knjige: Usages et usagers de l’information (2004), Éléments de statistique et de mathématique de l’information: infométrie, bibliométrie, médiamétrie, scientométrie, muséométrie, webométrie (2002)
ISBN: 86-7120-218-8
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 137
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović
Vesna Injac-Malbaša: