Rasprodato
NEW AGE – IDEOLOGIJA NOVOG DOBA
Mišel Lakroa
Preveo sa engleskog Đorđe Trajković

Da li će se ideologija totalnosti Novog doba pretvoriti u ideologiju totalitarizma?

RASPRODATO

Tagovi:

Predstojeći ulazak u doba mira i duhovnosti, globalistička vizija sveta i neophodnost ličnog preobražaja glavne su teme Novog doba, koje, daleko od toga da bude ezoterična „ostava za sve“, predstavlja celovitu ideologiju. Filozof Mišel Lakroa smatra da ta ideja donosi velike opasnosti za pojedinca i društvo. Da li će se ideologija totalnosti pretvoriti u ideologiju totalitarizma?

Mišel Lakroa:

Mišel Lakroa je diplomirao na Višoj pedagoškoj školi u Fontneju Sen-Klu. On je predsedavajući nastavničkog veća univerziteta u Evriju, direktor nastave na Institutu za obrazovanje univerzitetskih nastavnika u Versaju i naučni istraživač u oblasti razvoja, rada i tehnologija. Profesor je i doktor filozofije. Njegova istraživanja odnose se na probleme društva i razvoj ideologija. Sarađuje sa časopisima Commentaire i Raison présente. Objavio je 1995. godine knjigu o ideologijama sekti i Novog doba. Najznačajnija dela su mu O pristojnosti: esej o delima o ponašanju (1990) – nagrada Moron Francuske akademije, Humanitarizam: za planetarni moral (1994), Totalitarna duhovnost: Novo doba i sekte (1995), Zlo (1998).

Godina izdanja: 2001
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14 x 21
Broj strana: 107
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Đorđe Trajković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske