Rasprodato
NEZAHVALNOST
Jing Čen
Preveo sa francuskog Ljiljana Matić

Svojim jednostavnim i nežnim pripovedanjem Jing Čen uvlači čitaoca u tragičnu priču u kojoj se neprestano prepliću ljubav i mržnja prema majci koja se završava samoubistvom glavne junakinje. 

RASPRODATO

Tagovi:

Svojim jednostavnim i nežnim pripovedanjem Jing Čen uvlači čitaoca u tragičnu priču u kojoj se neprestano prepliću ljubav i mržnja. Ne pronalazeći drugi način da se oslobodi majčine posesivne ljubavi, glavna junakinja romana izvršava samoubistvo. Dok joj duša luta među živima, ona se priseća najupečatljivijih događaja u svom životu. To je ukratko sadržaj ovog izvanredno napisanog romana koji se bavi starom temom odnosa majke i ćerke, detaljno opisujući kako se očajanje pretvara u pobunu, a pokoravanje u neodoljivu želju za slobodom.

Jing Čen:

Jing Čen je rođena 1961. u Šangaju gde je i živela sve do preseljenja u Montreal. Odlučivši se za poziv književnice, upustila se u avanturu pisanja na francuskom jeziku. Kritičari su pohvalili njene prve dve knjige, a treći roman ove spisateljice Nezahvalnost osvojio je više nagrada i ušao u najuži izbor za francusko književno priznanje Femina.

Godina izdanja: 2003
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 119
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Ljiljana Matić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske