Objavljena
O OGLEDALIMA, RUŽAMA I NIŠTAVILU
Jelena Todorović
Knjižarska cena 990 RSD
Cena 792 RSD

Tagovi:  Istorija umetnostiogledaloružaništavilovečnostprolaznostpoezijabarokkulturna istorija

O ogledalima, ružama i ništavilu je prvo sveobuhvatno, interdisciplinarno razmatranje velike, a skoro zanemarene teme kulturne istorije, pitanja vremena i prolaznosti u baroku. Autorka jasno pokazuje da je barokni čovek egzistirao u razmeđi dvaju velikih vremenskih polariteta, između večnosti i prolaznosti. Knjiga obuhvata izuzetan opseg: istorija umetnosti je konstantno obasjana poređenjima sa savremenom poezijom.
O ogledalima, ružama i ništavilu unapređuje znanja čitalaca o svim baroknim umetnostima.
 
Pionirsko istraživanje ne samo u našoj nauci već i u evropskim naučnim razmerama.
Dr Radivoje Dinulović, Univerzitet u Novom Sadu
 
Ova knjiga je bogata, mislilačka i fascinantna.
Piter Dejvidson, Univerzitet u Aberdinu.

Jelena Todorović:

Doktorirala na Katedri za istoriju umetnosti na University College u Londonu. Trenutno radi kao vanredni profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Gostujući je predavač na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici, Univerzitetu UCL u Londonu, Universita degli Studi di Trieste i Katedri za scenski dizajn na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Učesnica je velikog broja projekata i autorka knjige Entitet u senci: mapiranje moći i državni spektakl u Karlovačkoj Mitropoliji (2010).

Godina izdanja: 2012
Težina knjige: 411.00
Broj strana: 1
Datum: 29.01.2019.

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske