Citat je izraz oduševljenja tuđom mišlju, argument za kojim u raspravi posežemo, podstrek u trenucima tuge, usklik u radovanju, krilatica koja nas vodi kroz život. Citat je, jednostanovno, žiža, prozivanje smisla.

Citiranje je izraz potrebe da se vlastiti stavovi potkrepe, da se preciznije iskažu ili dopune tuđim uvidima. Ako kažemo da je, citiranje pored svega i pokazatelj intelektualnog poštenja, time ćemo povećati značaj i etiku razmene ideja.

U danima koji su iza nas čitali smo, sa radošću, veliki broj vaših odabranih i omiljenih citata, a naš stručni žiri je izrabrao najbolje. Da, najbolje i preuzete iz naših izdanja...

Odlučili smo da obradujemo još dva vredna čitaoca zasluženim poklonima. Ali... držimo vas u neizvesnosti. Sutra i prekosutra objavićemo imena još dva dobitnika i otkriti koje ih nagrade očekuju.

Prvo mesto osvojio je citat Nevene Božović iz knjige "Fragmenti vremena" autora Džona Banvila. Čestitamo!
Vezane knjige:
FRAGMENTI VREMENA - Dablinske uspomene
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske