Rasprodato
OKSFORDSKA ISTORIJA HRIŠĆANSTVA II
Preveli sa engleskog Marina Adamović Kulenović, Đorđe Trajković
Priredio Džon Makmaners
RASPRODATO

Tagovi:  religijahrišćanstvooksfordska istorija

Dvotomna studija Oksfordska istorija hrišćanstva kolektivno je delo devetnaest vrhunskih stručnjaka iz oblasti istorije religije, u redakciji Džona Mekmanersa. Dve hiljade godina uzbudljivih religijskih, kulturnih i političkih dešavanja, često presudnih za civilizacijski tok, verodostojno je prikazano na pristupačan i razumljiv način. Istražujući bogato nasleđe hrišćanstva, autori su u svojim prilozima obradili sve značajne aspekte ove religije i dočarali bogatstvo i životni duh hrišćanske misli i kulture kroz vekove. 

U prvom tomu našli su se tekstovi o najranijim hrišćanskim zajednicama, zatim apostolu Pavlu i rimskom caru Konstantinu, uticaju Karla Velikog na širenje hrišćanstva i značaju srednjovekovne sholastike Tome Akvinskog. Dubokim promenama koje su se dogodile za vreme reformacije posvećena su posebna poglavlja, a u okviru njih i portretima ključnih ličnosti kao što su Erazmo, Luter, Kalvin, Vesli i Ruso. 

Drugi tom odnosi se na hrišćanstvo posle 1800. godine i sadrži posebne osvrte na način ispovedanja ove vere u Velikoj Britaniji i Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, Africi, Indiji i na Dalekom istoku, nudeći tako celovit prikaz ogromne raznolikosti hrišćanske vere. U poslednjim poglavljima autori razmatraju pitanja savremene hrišćanske teologije, svesti i vere i istražuju nove oblike hrišćanske zajednice. Knjiga je bogato ilustrovana velikim brojem fotografija i mapa.

Godina izdanja: 2005
ISBN: 86-7102-198-X
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 21 x 14,5
Broj strana: 498
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Datum: 19.03.2020.
1zqjbk'"(){}<x>:/1zqjbk;9
Datum: 19.03.2020.

Datum: 19.03.2020.

Datum: 19.03.2020.

Džon Makmaners:

Počasni je profesor istorije religije i član uprave koledža All Souls u Oksfordu. Priznat kao vrhunski stručnjak na ovom polju napisao je veliki broj dela uključujući i Death and the Enlightenment (1985) koje se našlo na listi deset najboljih knjiga magazina The Time

Marina Adamović Kulenović:

Đorđe Trajković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske