Rasprodato
OKSFORDSKA ISTORIJA ISLAMA
Preveo sa engleskog Đorđe Trajković
Priredio Džon L. Espozito

Oksfordska istorija islama, pisana za širu čitalačku publiku, nudi sveobuhvatan i autoritativan prikaz religije druge po veličini i prve po brzini širenja na svetu i u njoj se mogu naći detaljni opisi islamske religije, umetnosti, arhitekture i nauke, kao i hronologija i bibliografija. 

RASPRODATO

Tagovi:

Oksfordska istorija islama nudi sveobuhvatan i autoritativan prikaz religije druge po veličini i prve po brzini širenja na svetu. Priređivač Džon L. Espozito okupio je šesnaest vodećih stručnjaka, muslimana i nemuslimana, koji su pružili prikaz porekla i istorijskog razvoja islama. Knjiga obuhvata poglavlja o preislamskom arapskom svetu, priču o Muhamedu i njegovim sledbenicima i razvoju islamske religije i kulture, sve do uticaja islama na današnji svet. Pored toga, u njoj se mogu naći detaljni opisi islamske religije, umetnosti, arhitekture i nauke, kao i hronologija i bibliografija. Pisana za široku čitalačku publiku ali interesantna i za stručnjake, Oksfordska istorija islama nudi ono što je danas najbolje u ovoj oblasti.

Godina izdanja: 2002
ISBN: 86-7102-037-1
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 961
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Džon L. Espozito:

Profesor je religije i međunarodnih odnosa i direktor Centra za muslimansko-hrišćansko razumevanje na Univerzitetu u Džordžtaunu. Bivši je predsednik Udruženja za proučavanje Srednjeg istoka i autor niza radova o muslimanskom svetu.

Đorđe Trajković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske