Objavljena
ONLAJN NOVINARSTVO
Ričard Krejg
Prevela sa engleskog Nela Britvić

Zadatak autora ove knjige je da se vaše postojeće novinarsko znanje usaglasi sa potrebama onlajn medija. Primetićete da se tokom celog sadržaja knjige poznato poredi s nepoznatim, staro s novim. Zamisao nije da se samo uvedu novi pojmovi već i da se elementi novinarstva povežu sa upotrebom Veba kako biste bili spremni da stvorite zaista jedinstven proizvod - onlajn vesti.

Ričard Krejg

Knjižarska cena 1650 RSD
Cena 1320 RSD

Tagovi:

Onlajn novinarstvo: izveštavanje, pisanje i uređivanje za nove medije edukuje nove generacije novinara i upoznaje ih sa najvažnijim aspektima novinarskog izveštavanja, pisanja i uređivanja po opštima standardima te profesije, imajući u vidu jedinstvene osobenosti i potrebe onlajn novinarstva. Knjiga nudi širok spektar znanja i veština u ključnim oblastima: prikupljanje informacija i pretraživanje baza podataka; stilovi i tehnike pisanja za onlajn medije; pravna i etička pitanja jedinstvena za onlajn novinarstvo. Intervjui sa više od dvadeset profesionalnih onlajn novinara urađeni su specijalno za ovu knjigu. Komentari ovih novinara kao i njihovi saveti pojavljuju se uz mnoštvo primera i praktičnih iskustava. Svako poglavlje završava se listom korisnih veb stranica. Knjiga je prevashodno namenjena unapređivanju struke - podjednako za iskusne novinare zainteresovane za nove medije kao i za studente novinarstva.

Predgovor

I Izveštavanje u onlajn novinarstvu

1. Zbog čega je onlajn novinarstvo drukačije i zašto bi trebalo da vas zanima
2. Posao onlajn novinara
3. Pronalaženje i usredsređenost na ideje za priču
4. Pomoćni izvori i baze podataka na Vebu
5. Izvori i intervjuisanje

II Pisanje u onlajn novinarstvu

6. Stilovi pisanja onlajn
7. Privući i zadržati čitaoce
8. Udahnite život svom pisanju
9. Poslednji trenutak

III Uređivanje u onlajn novinarstvu

10. Težak posao: priređivanje onlajn
11. Onlajn urednik - važan "igrač"
12. Multimedija za vesti
13. Osnovni izgled onlajn

IV Standardi, zakoni i etička pitanja

14. Onlajn standardi naspram novinarskih standarda
15. Pravna pitanja onlajn i oflajn
16. Etika u zemlji kibernetike
17. Novinari XXI veka

Rečnik

Indeks

Ričard Krejg:

Profesor na Fakultetu za novinarstvo i masovne komunikacije na Državnom univerzitetu San Hoze (SAD). Pre akademske karijere, šest godina je radio u dnevnim novinama, prvo kao novinar – izveštač, a potom i kao urednik. Tekstove je objavljivao u listovima New York Times, Miami Herald, Atlanta Journal – Constitution, Philadelphia Daily News i više puta je bio nagrađivan za izveštavanje. U okviru svoje akademske aktivnosti profesor Ričard Krejg bavi se istraživanjem u oblasti odnosa politike i medija, masovnih komunikacija i društva, i drži kurseve iz novinarstva i novih medija. 

Godina izdanja: 2010
ISBN: 978-86-7102-366-5
Težina knjige: 600.00
Dimenzije knjige: 24 x 16
Broj strana: 385
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic
Datum: 04.04.2017.

Nela Britvić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske