Rasprodato
OSEĆANJE STVARNOSTI
Grejam Grin
Preveo sa engleskog Đorđe Krivokapić

Četiri priče u ovoj knjizi predstavljaju traganje za korenima one epifanijske vizije koja se formira u graničnim područjima ljudske svesti i u kojoj pojavni oblik stvari prestaje da skriva njihovu pravu suštinu. 

RASPRODATO

Tagovi:

Osećanje stvarnosti najznačajniji je izlet Grejama Grina u prostore fantastike. Četiri priče u ovoj knjizi predstavljaju traganje za korenima one epifanijske vizije koja se formira u graničnim područjima ljudske svesti i u kojoj pojavni oblik stvari prestaje da skriva njihovu pravu suštinu. Pomalo romantičarski, ali sa čvrstim i jasnim argumentima, Grin takvu viziju pronalazi u svetu detinje imaginacije.

Grejam Grin:

Grejam Grin jedan je od najvećih i svakako najmisterioznijih pisaca proteklog veka. Veliki deo života proveo je obavijen intrigama i tajnama, udaljen od radoznalosti ljubitelja i kritičara. Autor je nekoliko drama, više briljantnih putopisa, velikog broja eseja i pripovedaka. Mnoga značajna filmska ostvarenja proizašla su iz Grinovog dela. Njegova najvrednija ostvarenja su Moć i slava, Suština stvari, Treći čovek, Pali idol i Ljudski faktor. Umro je 1991. godine u Švajcarskoj pod nerazjašnjenim okolnostima.

Godina izdanja: 1997
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 133
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Đorđe Krivokapić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske