Rasprodato
POJAM KONTINUUMA
Džin Lidlof
Prevela sa engleskog Vera Nenadov

Kako izgleda život u primitivnoj zajednici duboko u džunglama Južne Amerike?

RASPRODATO

Tagovi:  globalno dobapojamkontinuumjužna amerikaprimitivnopleme

U knjizi se opisuje život jednog južnoameričkog plemena, koje je civilizacijski na nivou kamenog doba, ali po kvalitetu i autentičnosti života daleko prevazilazi savremenog "civilizovanog" čoveka. Autorka smatra da njihova sposobnost smirenog, autentičnog i nekonfliktnog življenja potiče velikim delom i od načina na koji gaje decu. Oni ih, naime, nose u naručju sve dok ne prohodaju, čime deca stiču bazičnu sigurnost koju će nositi čitavog života i koja će im omogućiti da istinski odrastu. 

 

Džin Lidlof:

Američki pisac; provela je dve i po godine duboko u južnoameričkoj džungli živeći sa Indijancima iz kamenog doba. To iskustvo srušilo je njene ideje o tome kako treba da živimo i odvelo je do sasvim drugačijeg shvatanja o pravoj ljudskoj prirodi. Živi u Kaliforniji i bavi se psihoterapijom zasnovanom na "principu kontinuuma". 

Godina izdanja: 2001
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 21 x 14
Broj strana: 191
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Vera Nenadov:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske