Rasprodato
PRIZORI ULICE
Prevela sa engleskog Irena Šentevska
Priredio Nikolas Fajf

Zbornik Prizori ulice svedoči o vitalnosti, uzbuđenjima i tenzijama ulice.

RASPRODATO

Tagovi:

Zbornik Prizori ulice svedoči o vitalnosti, uzbuđenjima i tenzijama ulice. Na osnovu vodećih istorijskih i savremenih istraživanja iz oblasti kulturne geografije, studija kulture, sociologije i planiranja, Nikolas Fajf grupiše priloge u tri glavne celine. Prva, Planiranje i projektovanje, istražuje kako se specifični ulični prizori oblikuju u međuigri dominantnih ideja u politici, planiranju i u lokalnim ekonomskim i političkim okolnostima. Drugi deo, nazvan Socijalni identiteti i društvene prakse, nastoji da razluči društvene razlike u doživljaju ulice kod različitih ljudi, dok se završni deo, Kontrola i otpor, usredsređuje na metode sve naglašenije kontrole socijalnog života na ulici. Ova knjiga podvrgava ulicu stalnom kritičkom nadzoru, obogaćujući i proširujući naše shvatanje o stvaranju i značenjima urbanog prostora.

Godina izdanja: 2002
ISBN: 86-7102-028-2
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 21 x 14
Broj strana: 465
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Nikolas Fajf:

Internacionalna grupa geografa, planera i sociologa sastala se 1996. godine na konferenciji Kraljevskog geografskog društva – Instituta britanskih geografa na Univerzitetu Stratklajd u Glazgovu. Naučne priloge učesnika ove konferencije sakupio je i priredio u knjizi Prizori ulice viši docent na katedri za geografiju Univerziteta Stratklajd, Nikolas R. Fajf.

Irena Šentevska:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske