Na akciji
Psihologija dobrote + Psihologija patnje
Salman Ahtar

Obezbedite na vreme svoj komplet knjiga jednog od najkreativnijih psihoanalitičara današnjice...

2640,00 rsd

Ponuda važi do 17.maja!

Cena 2002 RSD

Tagovi:

... Dok je pesimista Frojd izgleda govorio da su “pacijenti dobri samo za naučna istraživanja i da bi se moglo zarađivati” (Ferenczi, 1888) optimista Ahtar razgovara sa osobama koje mu se obrate za pomoć nikad ne zaboravljanjući sopstvene slabosti i ne prestajući da razmišlja o zahtevima koji se postavljaju pred čitavu profesiju.

dr Aleksandar Dimitrijević

Salman Ahtar spada u veoma uzak krug najkreativnijih psihoanalitičara današnjice. Ne samo da je autor i urednik gotovo osamdeset knjiga (kojima treba dodati i osam knjiga poezije), već je i jedan od najinspirativnijih mislilaca i predavača u čitavoj oblasti psihoanalize. Od kliničkog rada s osobama koje pate od teških poremećaja ličnosti, preko istorije, priručnika i rečnika, pa ljudskih osećanja i iskustava, sve do relevantnosti psihoanalize za zemlje dalekog Istoka... Teško je i zamisliti teme kojima Ahtar nije dao doprinos. I to nikada površno ili repetitivno. On ima čitave tekstove u glavi, pre nego što sedne i zapiše ih olovkom na papiru, a oni uvek oduševljavaju inventivnošću i originalnim pristupom.

 

Ahtarov rad s pacijentima, koji je snimljen i koristi se u nastavi, primer je onog najinteraktivnijeg i najempatičnijeg što psihoanaliza moze da ponudi. Gotovo četrdeset godina kliničkog iskustva omogućava mu i da u knjigama pruži izvanredno ilustrativne primere različitih ljudskih stanja.

Psihologija patnje

Psihologija dobrote

Salman Ahtar:

Salman Ahtar, doktor medicine, profesor je psihijatrije na Medicinskom fakultetu Džeferson (Jefferson Medical College) i trener i supervizor analitičar Psihoanalitičkog centra Filadelfije (Psychoanalytic Center of Philadelphia). Bio je član redakcija brojnih stručnih časopisa koji se bave psihoanalizom, a do sada je objavio šezdeset dve knjige. Dobitnik je mnogih nagrada, od kojih je poslednja Nagrada Sigourney (2013), koja predstavlja najprestižnije priznanje u oblasti psihoanalize. 

Dr Ahtar je držao predavanja po pozivu u akademskim ustanovama u zemljama širom sveta, uključujući: Australiju, Belgiju, Brazil, Kanadu, Čile, Kinu, Englesku, Francusku, Nemačku, Indiju, Italiju, Japan, Meksiko, Peru, Srbiju i Tursku. Njegove knjige prevedene su na mnoge jezike, uključujući: nemački, rumunski, španski i turski. Objavio je i nekoliko tomova poezije, a takođe sarađuje i sa Inter-Act Theatre Company u Filadelfiji. 

Težina knjige: 752.00
Broj strana: 1
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske