Rasprodato
Putevi srpske diplomatije — Ogledi o spoljnoj politici Srbije u XIX i XX veku
Mihailo Vojvodić

Autor smešta istoriju Srbije u šire evropske okvire u odlučujućem vremenu od 1876. do 1914. godine, kada je sudbina mlade balkanske države bila određena interesima velikih evropskih sila. 

RASPRODATO

Tagovi:

U knjizi Putevi srpske diplomatije Mihailo Vojvodić smešta istoriju Srbije u odlučujućem vremenu od 1876. do 1914. godine u šire, evropske okvire. Sudbina mlade balkanske države i tada je bila određena interesima velikih evropskih sila. Veliki izazovi tražili su promišljena i brza rešenja, a srpski kraljevi i ministri smelo su se upuštali u složene igre evropske diplomatije. Ulozi u igri bili su ugled države, unutrašnji mir i lični prestiž.

Svi radovi u ovoj knjizi nastali su na osnovu ozbiljnih arhivskih istraživanja, a zaključci u njima izvedeni su na osnovu proverenih činjenica.

Mihailo Vojvodić:

Mihailo Vojvodić je profesor na Katedri za opštu istoriju novog veka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Predavač je na Diplomatskoj akademiji pri Saveznom ministarstvu za spoljne poslove i uvaženi stručnjak za istoriju međunarodnih odnosa.

Godina izdanja: 1999
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 243
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske