Rasprodato
RAĐANJE TELEVIZIJSKE PROFESIJE - Televizija Beograd
Miodrag Ilić

Novinarstvo je posao ljudi otmenog duha, snalažljivih u svim situacijama, onih koji umeju da se približe i "caru i prosjaku". Najvažnije je poštovati publiku, onog jednog nepoznatog čoveka koji motri iz ugla zatamnjene sobe i očekuje da njegove potrebe i htenja budu uvažavani.

Miodrag Ilić 

RASPRODATO

Tagovi:

Namera autora ove knjige je da ponudi čitaocima instruktivno štivo koje sintetizuje klasične teorije dramaturgije, estetike i televizijskog žurnalizma sa modernim shvatanjima zanatske veštine i društvene uloge zaposlenih u elektronskim medijima. Posebnu pažnju posvetio je etičkoj strani i društvenoj odgovornosti onih kojima je pripala dužnost da upravljaju televizijom i da se obraćaju milionskom TV gledalištu. Sublimacijom različitih saznanja i iskustava ukazao je na ključne principe, opredeljenja i metode u koncipiranju i realizovanju televizijskih sadržaja, polazeći najčešće od prakse Radio-televizije Srbije, ali ne zanemarujući pri tom praksu velikih svetskih TV kompanija.

Miodrag Ilić:

Doajen jugoslovenskog novinarstva, prešao je put od reportera u listovima Večernje novosti i Beogradska nedelja, preko radio-novinara, do televizijskog izveštača, komentatora, voditelja, urednika i direktora programa u RTS-u. Na osnovu proučavanja uloge savremenog novinarstva i funkcionisanja velikih informativnih sistema u visokorazvijenim zemljama realizovao je TV seriju Medijske imperije i objavio knjigu istog naslova. Autor je knjiga Laži dugih nogu – medijski rat i oko njega (1995), Quo vadis, svete? (2000) i Televizijsko novinarstvo (2003). Osim toga, napisao je petnaest drama i adaptirao prozna dela za izvođenje na radiju i pozorišnoj sceni.  

Godina izdanja: 2006
ISBN: 86-7102-231-5
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 22 x 13
Broj strana: 365
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske