U pripremi
SEĆANJE NA LJUBAV
Jicak Bar Josef
Prevela sa hebrejskog Dušica Stojanović Čvorić

Autor pripoveda o svom preminulom ocu, čuvenom izraelskom književniku Jošui Bar Josefu. Radnja romana počinje očevom smrću i isprepletana je sećanjima na piščevo detinjstvo i mladost.

Cena 0 RSD

Tagovi:

Autor pripoveda o svom preminulom ocu, čuvenom izraelskom književniku Jošui Bar Josefu. Radnja romana počinje očevom smrću i isprepletana je sećanjima na piščevo detinjstvo i mladost. Očev život je zadivljujuć. Rođen je u ortodoksnoj porodici u naselju Mea Šearim u Jerusalimu. Pošto se razočarao u religiju, napušta ženu i dvoje male dece i seli se u Tel Aviv. Iako je u zagrljaju druge, Jošua redovno posećuje bivšu ženu i decu i tokom jedne od tih poseta začinje se i njihov sin Jicak. Ostavljena žena odgaja novorođenče i dvoje starije dece u siromaštvu. Kad oboli od raka, Jošua joj se vraća i oni žive zajedno u Haifi sve do njene smrti.

Jicak Bar Josef pun je saosećanja prema majci i ogorčen je na oca, ali ga ipak voli. Opisuje ga kao zadivljujuću ličnost, koje se istovremeno i plaši i divi joj se. U ovoj knjizi Jošua je pun žudnje za životom, ženskaroš i sebičnjak. Priču o vrtlogu osećanja, razapet između oca i majke, Jicak Bar Josef prpoveda bez zadrške i iskreno. Radnja knjige se premešta iz Jerusalima u Tel Aviv, zatim Haifu i Safed, gde Jošua i umire.

Jicak Bar Josef:

Jicak Bar Josef rođen je u Tel Avivu 1949. godine. Diplomirao je nacionalnu istoriju na univerzitetu u Jerusalimu, a magistrirao komparativnu književnost. Dugo je radio kao novinar u dnevnom listu Jediot Ahronot, a trenutno radi u institutu Gnazim u Tel Avivu. Dobitnik je Kugelove (1995) i Premijerove (2002) nagrade za književnost. 

Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 1
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica

Dušica Stojanović Čvorić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske