Rasprodato
SLOVENI U EVROPSKOJ ISTORIJI I CIVILIZACIJI
Fransis Dvornik
Preveli sa engleskog Dragić Živojinović, Nebojša Porčić

Ovo monumentalno delo, pored međunarodnih političkih odnosa posvećuje veliku pažnju kulturnoj istoriji slovenskih naroda, u kontekstu istorije njihovih suseda.

RASPRODATO

Tagovi:

Monumentalno delo Fransisa Dvornika Sloveni u evropskoj istoriji i civilizaciji zasnovano je na preciznom istraživanju obimne istorijske građe i velikoj erudiciji. Pored međunarodnih političkih odnosa, autor sa jednakom pažnjom istražuje kulturnu istoriju slovenskih naroda, stavljajući je u širok kontekst istorije njihovih suseda. Posebno su značajna poglavlja posvećena istoriji religije. Ovo klasično delo je već godinama nezaobilazan priručnik za svako ozbiljnije bavljenje istorijom Slovena, od njihove pojave na evropskom tlu pa sve do epohe Petra Velikog.

Fransis Dvornik:

Fransis Dvornik jedan je od najistaknutijih vizantologa XX veka. Kao franjevački sveštenik odlazi na studije u Pariz i London, da bi na vrhuncu karijere postao profesor istorije na Harvardu. Objavio je više od trideset knjiga i monografija i oko dvesta rasprava i prikaza.

Godina izdanja: 2001
ISBN: 86-7102-009-6
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 844
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Dragić Živojinović:

Nebojša Porčić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske