Objavljena
SMRT UBICE
Rupert Tomson
Prevela sa engleskog Ksenija Todorović

 

U mrtvačnici su samo Bili, njegova beležnica, i njegove misli. I telo masovnog ubice.

Knjižarska cena 1100 RSD
Cena 880 RSD

Tagovi:  strahdetektivsmrtubicapsihološki roman

Ovaj roman, kao i druga Tomsonova dela, zasniva se na jednom mračnom događaju koji kao demarkaciona linija razgraničava život, na vreme pre i posle takvih strahota. Svakodnevno suočavanje sa najsurovijim zločinima nagoni nas da se preispitujemo i posvećeno borimo protiv tih delova sopstvene ličnosti. U jedno takvo, gotovo zastrašujuće, preispitivanje ponire ovaj psihološki roman.

Bili Tajler, prosečni policijski zastavnik, pozvan je da 12 časova dežura u mrtvačnici, pored tela zloglasnog ubice čije su žrtve bile deca. Reći da se u romanu ne dešava ništa, značilo bi da smo se zadržali samo na grubom mizanscenu: tu su samo Bili, njegova beležnica i njegove misli. Glavni junak ove priče su naši strahovi, a ovo je knjiga koja ih osmišljava i neustrašivo izgovara – umesto nas samih.  

Rupert Tomson:

Rođen je u Istbornu u Velikoj Britaniji. U sedamnaestoj godini dobija stipendiju za studije na Kembridžu. Nakon života u Londonu, Italiji i drugim evropskim gradovim, danas sa porodicom živi u Barseloni.

Autor je sedam vrlo hvaljenih romana, od kojih su Vazduh i vatra (Air & Fire, 1994) Napad (The Insult, 1997) nominovani za prestižne nagrade, a Knjiga otkrovenja (The Book of Revelation, 2001) poslužila je kao podložak za film australijske autorke Ane Kokinos. 

Smrt ubice prvo je njegovo delo prevedeno na srpski jezik.

 

Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-7102-308-5
Težina knjige: 307.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 225
Povez: Tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Ksenija Todorović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske