Rasprodato
SOCIOLOGIJA RELIGIJE
Malkom Hamilton
Preveo sa engleskog Đorđe Trajković
RASPRODATO

Tagovi:  studijasociologijareligijadruštvosektaštvoveroispovest

Ovo iscrpno i informativno delo Malkoma Hamiltona daje širok i naučno zasnovan pregled kako klasičnih, tako i savremenih teorijskih stavova u oblasti sociologije religije. Autor nam pruža jasnu i sveobuhvatnu sliku o raznovrsnosti tih stavova i vezi sa konkretnim verovanjima i veroispovednom praksom. Budući da sadrži detaljnu raspravu o teorijskim perspektivama i obuhvata tekuće polemike i rezultate istraživanja, Hamiltonova Sociologija religije je i veoma aktuelno štivo. Posebno zanimljivo je poglavlje o religijskim sektama i pokretima, u kome čitalac može pronaći prikaz ranijih proučavanja prirode sektaštva, ali i sasvim nove podatke o religijskim i religiji srodnim pokretima. Namenjena stručnjacima i studentima, knjiga će jednako biti zanimljiva i svakom zainteresovanom pojedincu.

"... Neizbežno je ovo delo preporučiti studentima, ali isto tako nemoguće je preskočiti savet da treba da ga pročita i svako ko se iole interesuje za sociološki aspekt religije. Šta sve sadrži fenomen religije? Decenijama, sada već vek unazad, razvija se posebna sociološka (i opšta) teorija religije, i proučava se njen uticaj na jedno društvo. U kratkom pogovoru Danijela Gavrilović posebno ističe da je dobro to što je autor "Sociologije religije" posle iznošenja i komentarisanja svake teorije ili stava u sociologiji religije (Dirkem, Veber, Marks, Frojd...) dao i primere, te na taj način ovu mladu nauku učinio interesantnom i laicima. Posebnost delu daje i poslednje poglavlje, u kojem autor raspravlja o sektama. 01.12.'03. Politika" (Anđelka Cvijić )

Malkom Hamilton:

Viši predavač na Katedri za sociologiju Univerziteta u Redingu (Engleska). Objavio je i knjige Sociology and World's Religions (Sociologija i svetske religije), Democratic Socialism in Britain and Sweden (Demokratski socijalizam u Britaniji i Švedskoj) i Class and Inequality in Comparative Perspective (Uporedni pregled društvenih klasa i nejednakosti).

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-091-6
Težina knjige: 634.00
Dimenzije knjige: 14 x 20
Broj strana: 505
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Datum: 05.08.2017.
wh0cd909970 <a href=http://clonidinehcl.us.com/>generic clonidine</a> <a href=http://buypaxil.us.org/>Paxil</a>

Đorđe Trajković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske