Rasprodato
ŠPANSKA INKVIZICIJA
Beatris Komelja
Prevela sa španskog Biljana Bukvić
RASPRODATO

Tagovi:  sociologijareligijahrišćanstvošpanija

Beatris Komelja ponudila je u svojoj zanimljivoj studiji Španska inkvizicija sasvim nov pogled na ovu omraženu i predrasudama opterećenu etapu u istoriji crkve. Grupišući sadržaj dela u nekoliko tematskih celina, autorka na samom početku obrazlaže nastanak i istorijski razvoj inkvizicije. Zatim sledi detaljan opis hijerarhijske strukture svete službe i procesa koji su pred njom vođeni. Tako saznajemo da su suđenja podlegala strogoj proceduri i jasnim pravilima bez mogućnosti da se ona zaobiđu. Na kraju autorka upoznaje čitaoca sa osnovnim predrasudama o španskoj inkviziciji i daje odgovore na pitanja kao što su: Zašto inkvizicija i posle toliko vremena izaziva pažnju velikog broja ljudi? Kakav je današnji stav Svete stolice prema inkviziciji? Kakav je bio odnos Svete službe prema masoneriji i prosvetiteljstvu? - i mnoga druga. Knjiga obiluje podacima i provokativnim pitanjima što je čini zanimljivom za širok krug čitalaca.

Beatris Komelja:

Beatris Komelja doktorirala je istoriju na prestižnom Univerzitetu Alkala de Enares. Predaje istoriju crkve i istoriju hrišćanske filozofije u Centru za međunarodne studije koji se nalazi u Rimu.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-087-8
Težina knjige: 270.00
Dimenzije knjige: 21x14
Broj strana: 1
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović
Datum: 19.03.2020.
1zqjpk'"(){}<x>:/1zqjpk;9
Datum: 19.03.2020.

Datum: 19.03.2020.

Datum: 19.03.2020.

23.07.2005.: MOĆ INKVIZICIJE

Biljana Bukvić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske