IP Clio, 17.03.2016.

U novoj zgradi Biblioteke šabačke, pred punom salom Vinaver, sinoć je održano predstavljanje knjige Srbi 1903-1914. O knjizi su govorili priređivač knjige dr Miloš Ković, Aleksandra Ninković Tašić, autorka teksta o Mihajlu Pupinu i Zoran Hamović, glavni urednik naše kuće.

Nakon pozdravne reči direktorke biblioteke Sonja Bokun Đinić, prisutnima se prvi obratio Miloš Ković. Ne krijući uzbuđenje što govori u svom rodnom gradu, on je više puta istakao da je knjiga plod dijaloga generacija i da nam je takav dijalog danas neophodan. U njoj su zastupljeni tekstovi akademika i iskusnih stručnjaka poput Danila Baste, Aleksandra Lome, Mihaila Vojvodića, ali i mladih saradnika, doktoranata i istraživača. Aleksandru Ninković Tašić, drugog učesnika promocije, Ković je najavio kao njihovog predstavnika, a ona je nadahnutim izlaganjem provela publiku kroz drugi deo knjige u kojem su zastupljeni eseji o znamenitim ličnostima tog vremena.

Glavni urednik naše kuće pozdravio je Šapčane postavljajući im ujedno pitanje da li bi ovi „veliki ljudi koji su hodali malom Srbijom“ i danas mogli biti uzori nakon čega je usledio razgovor publike i učesnika.

Sledeće predstavljanje knjiga Srbi 1903-1914 imaće u Novom Sadu, u četvrtak, 24. marta u svečanoj sali Matice srpske, sa početkom u 18h. Na predstavljanju će govoriti prof dr Branko Bešlin, prof. dr Slobodan Vladušić, prof. dr Aleksandar Petrović i doc. dr Miloš Ković.


Vezane knjige:
SRBI 1903–1914: Istorija ideja
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Datum: 24.03.2016.

Datum: 24.03.2016.

Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske