Rasprodato
SRPSKI DUHOVNI KALENDAR (+DVD)
Vera Milanković
RASPRODATO

Tagovi:  muzikanotna izdanjareligija

Podstaknuta lepotom crkvenih napeva kompozitorka Vera Milanković napisala je Srpski duhovni kalendar, zbirku tropara za soliste i različite horske sastave. Odabrani himnografski tekstovi iskazani su kroz tradicionalne napeve srpskog pojanja i uobličeni u tri celine: u tropare posvećene Gospodnjim praznicima, zatim Presvetoj Bogorodici, dok najobimniji, treći deo sadrži tropare svetiteljima od kojih se mnogi praznuju kao krsne slave u srpskim porodicama. Osnovna namera autorke jeste da u nešto drugačijem obliku u odnosu na kanonizovanu crkvenu praksu približi srpsko crkveno pojanje onima koji su nedovoljno upućeni. 

Vera Milanković:

Kompozitor, pijanista i pedagog, Vera Milanković, redovni je profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, šef Katedre za solfeđo i osnivač i organizator Pedagoškog foruma Fakulteta muzičke umetnosti. 

Godina izdanja: 2006
ISBN: 86-7102-242-0
Težina knjige: 659.00
Dimenzije knjige: 21 x 30
Broj strana: 153
Povez: Spiralna sveska
Pismo: ćirilica
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske