Rasprodato
STOJAN NOVAKOVIĆ I VLADIMIR KARIĆ
Mihailo Vojvodić

Precizna i dokumentovana studija profesora Mihaila Vojvodića Stojan Novaković i Vladimir Karić o dugogodišnjoj prepisci ova dva eminentna naučnika, politička i diplomatska delatnika, otkriva čitav spektar političkih prilika i nacionalnih planova Srbije s kraja XIX i početka XX veka. 

RASPRODATO

Tagovi:

Precizna i dokumentovana studija profesora Mihaila Vojvodića Stojan Novaković i Vladimir Karić o dugogodišnjoj prepisci ova dva eminentna naučnika, politička i diplomatska delatnika, otkriva čitav spektar političkih prilika i nacionalnih planova Srbije s kraja XIX i početka XX veka. Čine je dve dobro uklopljene, istoriografski nove i istraživački utemeljene celine. Prva posmatra Stojana Novakovića i Vladimira Karića u kontekstu vremena u kojem su živeli i poslova kojim su se posvetili, dok druga, omeđena godinama 1880. i 1891. donosi njihovu originalnu prepisku koja se u ovom delu prvi put objavljuje. Prateći njihov složen i slojevit odnos, autor piše o vremenu u kojem počinje samostalan život srpske države, nastaju planovi o ozbiljnim reformama u sferi prosvete, a borba „knjigom i perom“ dobija prevagu nad ratnim junaštvima.

Mihailo Vojvodić:

Mihailo Vojvodić je profesor na Katedri za opštu istoriju novog veka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Predavač je na Diplomatskoj akademiji pri Saveznom ministarstvu za spoljne poslove i uvaženi stručnjak za istoriju međunarodnih odnosa.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-066-5
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14.5 x 21
Broj strana: 615
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske