Objavljena
SUDNJI DAN
Salvatore Sata
Knjižarska cena 825 RSD
Cena 660 RSD

Tagovi:  romanitalija

O romanu Sudnji dan Sata je razmišljao više od trideset godina, a konačnu verziju napisao je tokom poslednje četiri godine života. U njemu se pripoveda istorija stare porodice Sana Karboni krajem XIX i tokom prvih decenija XX veka. Živi i mrtvi, nevini i prestupnici, vraćaju se u sećanje pripovedača, uhode ga kao utvare i traže ne samo da ih kroz svoj rukopis oživi, već i da im sudi. Ipak, roman koji nam je Sata ostavio nije nikakvo moralno suđenje: reč je o sudu pisca zadovoljnog što je u sopstvenom pripovedanju pronašao način da svoje junake spasi od zaborava, da se oprosti od njih kao od članova svoje porodice.

Salvatore Sata:

Italijanski književnik (1902-1975) rođen u Nuoru, malom mestu na Sardiniji. Uvaženi pravnik, profesor na univerzitetima u Padovi, Đenovi i Trstu, autor brojnih stručnih i naučnih radova, za života je ostao nepoznat kao književni stvaralac.

Zahvaljujući piščevoj porodici posthumno su objavljena njegova prozna dela koja su doživela veliki uspeh. Najznačajnija među njima, Sudnji danDe profundis (1980), La veranda (1981) i Il mistero del proceso (1994), prevedena su na više svetskih jezika.

Godina izdanja: 2004
ISBN: 86-7102-115-7
Težina knjige: 367.00
Dimenzije knjige: 19,5x12,5
Broj strana: 291
Povez: Tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske