Na akciji
Suština milosrđa + Šekspir i družina
Piter Bruk, Stenli Vels

Do 30.aprila, u Cliu!

Povoljnije je u kompletu...

1980,00 rsd

Cena 1265 RSD

Tagovi:

Iskoristite priliku da do kraja meseca uz kupovinu novog naslova Suština milosrđa, razmišljanja o Šekspiru nabavite odabrane naslove uz 50% popusta.

 

Piter Bruk:

Jedan je od najznačajnijih reditelja druge polovine XX veka i bez sumnje najsvestraniji među njima. Režirao je tragedije, komedije, vodvilje, mjuzikle, opere, filmove, TV filmove, dizajnirao kostime i dekor, komponovao muziku, osnivao trupe i, najzad, zasnovao u Teatru Buf di Nor u Parizu Međunarodni centar za pozorišna istraživanja (CIRT), gde je više od tri decenije radio sa odabranom i često obnavljanom internacionalnom trupom. Jedan je od retkih, ako ne i jedini, koji je kao uspešan reditelj svetskog renomea napustio poziciju o kojoj mnogi sanjaju i posvetio se istraživanjima sa mladim multietničkim ansamblom, tragajući za osnovama kreativnog susreta glumca i gledaoca u različitim kulturama i prostorima. Brukove predstave pripadaju svim žanrovima, od šoua u konvencionalnom smislu reči, do spiritualnih. Njegovi spisi o pozorištu, kao i pitanja kojima se u njima bavi suštinska su; Brukov filozofski rad na sebi je u velikoj meri prepleten sa njegovim profesionalnim bavljenjem umetnošću; njegova životna kretanja u najvećoj mogućoj meri u vezi su sa novinama koje je uneo u pozorište.

Stenli Vels:

Šekspirolog, počasni predsednik Fondacije Šekspirovog rosnog mesta, profesor emeritus Univeziteta u Birmingemu, i autor značajnog broja knjiga o Šekspiru, ukuljučujući i Shakespeare Sex and Love, i glavni je urednik oksfordske edicije posvećene šekspiru i šekspirologiji. Živi u Stratfordu, na Ejvonu.

Pored Šekspira i družine (2006), kao posebno vredne među njegovim knjigama, izdvajaju se: Re-Editing Shakespeare for the Modern Reader (1984), The Oxford Dictionary of Shakespeare (1998), Shakespeare in the Theatre: An Anthology of Criticism (2000), Shakespeare: The Poet and his Plays (2001), The Oxford Shakespeare: King Lear (2001), Shakespeare For All Time (2002)Shakespeare, Sex, and Love (2010)

Težina knjige: 553.00
Broj strana: 1
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske