Objavljena
TRANSKULTURNA EVROPA
Preveli sa engleskog Ljubica Brajer, Đorđe Krivokapić
Priredili Ana Triandafilidu, Ulrike Hana Majnhof
Knjižarska cena 1540 RSD
Cena 1232 RSD

Tagovi:  evropakulturne razlikekulturna politika21. vektranskulturaimigracija

Koja su to ključna pitanja s kojima se sreću tvorci evropske kulturne politike u XXI veku? Kako se kulturna politika na nivou metropole, nacije i Evrope bavi novim razvojnim tokovima? U ovoj knjizi ponuđena je inovativna procena tih pitanja kako bi se podstakle rasprave o putevima napretka kulturne politike. Na osnovu opsežnog teorijskog i empirijskog istraživanja koje je izveo tim međunarodnih stručnjaka, autori su izneli nove mogućnosti za drugačije poimanje kulturnih promena i složenih kulturnih sistema.

Knjiga sadrži niz zanimljivih studija o uticaju transkulturnih tokova između nekih velikih evropskih metropola (Berlin, London, Pariz) na relativno zatvorenu stvarnost nekih drugih evropskih glavnih gradova (Rim, Ljubljana), kao i na nove kulturne trendove koji se javljaju u velikim gradovima i u srcu i na periferiji Evrope (Beč, Beograd). U svakom prilogu preispituje se odnos između kulturne različitosti, kulturne politike i imigracije. Tako ova knjiga pruža nova saznanja o ograničenjima nacionalnog okvira u razvoju kulturne politike i o pojavi transnacionalne dinamike u velikim evropskim gradovima.

Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-7102-302-3
Težina knjige: 574.00
Dimenzije knjige: 21 x 14
Broj strana: 433
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Svetlana Volić
09.05.2016.: Evropa u pola cene

Ana Triandafilidu:

Član je ELIMEP-a u Atini i Evropskog univerzitetskog instituta u Firenci. Vanredni je profesor College of Europe u Brižu, u Belgiji.

Ulrike Hana Majnhof:

Profesor je nemačkog jezika i kulture na Univerzitetu u Sautemptonu.

Ljubica Brajer:

Đorđe Krivokapić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske