Rasprodato
TRŽIŠNA KOMUNIKACIJA
Vani Kodelupi
Prevela sa italijanskog Ana Srbinović

Tržišna komunikacija je jedno od najvrednijih izdanja u sferi marketinga koja su se kod nas pojavila u poslednjih pet godina, pa eto prilike za domaće poslenike u ovoj struci, kao i za filozofe, sociologe, psihologe, komunikologe, semiotičare, da jednom nogom zakorače u najmodernije i najdublje stručne koncepte, da razumeju tržište koje kuca i na naša vrata.

 

RASPRODATO

Tagovi:

Tržišna komunikacija je jedno od najvrednijih izdanja u sferi marketinga koja su se kod nas pojavila u poslednjih pet godina. Eto prilike za domaće poslenike u ovoj struci, kao i za filozofe, sociologe, psihologe, komunikologe, semiotičare, da jednom nogom zakorače u najmodernije i najdublje stručne koncepte, da razumeju tržište koje kuca i na naša vrata.

To je originalna teorijska studija, nezaobilazna u spoznavanju složenih modela tržišne komunikacije i, posebno, novih scenarija potrošnje u zapadnim državama. Potrošnja u sve većoj meri postaje komunikacija i predstava, a sve je manje funkcija i materija. Statusna vrednost proizvoda danas je sve više u zavisnosti od subjektivne i individualne procene i upravo zbog toga potrošnja zapravo nastoji da zamaskira i prikrije društveni položaj individue, a ne da ga obelodani i jasno prikaže kao što je to činila u prošlosti... Primetan je određeni proces transformacije, prouzrokovan tehnologijom, koji se očituje u postepenoj zameni funkcionalnih i mehaničkih dobara komunikacijskim i informacijskim dobrima, materijalne robe nematerijalnom robom, kao što upotrebu zamenjuju komunikacije.

Potrošnja i komunikacija gotovo da menjaju uloge, tako da se autentična potrošnja danas u većoj meri odigrava u samoj komunikaciji, nego u činu kupovine ili upotrebe proizvoda. Ova knjiga govori o potrošnji kao komunikativnom sredstvu i o procesu postepene transformacije materijalne robe u znakove i komunikativne poruke.

Vani Kodelupi:

Vani Kodelupi vršio je mnoga istraživanja potrošnje i odnosa s javnošću. Radi kao savetnik na Institutu GPF & Associati u Milanu.

Godina izdanja: 1995
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 12 x 20.5
Broj strana: 128
Povez: broširani
Pismo: latinica
Likovni urednik: Nikola Kostandinović

Ana Srbinović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske