Objavljena
U TRAGANJU ZA ISTORIJOM
Džon Toš
Prevela sa engleskog Ksenija Todorović
Ovu knjigu treba toplo preporučiti svim studentima koji tragaju za opštim uvodom u istoriju kao nauku. Lako će je čitati i obični čitaoci koje zanima šta se danas zbiva s istorijom.

British Book News  

Knjižarska cena 2200 RSD
Cena 1760 RSD

Tagovi:
Knjiga je nezaobilazan uvod u bolje shvatanje istorijskog metoda. U četvrto izdanje, dostupno sada i na našem jeziku, uneto je mnoštvo detalja koji studentima olakšavaju korišćenje knjige: odrednice osnovnih pojmova, biografije znamenitih ljudi i sažeti opisi važnih događaja.
 
Detaljno su obrađene teme poput pojma istorijske svesti, preko različitih upotreba istorije, do opširnog prikaza istorijskih izvora, njihovog tumačenja i primene, kao i odnosa istorije prema društvenoj teoriji, teoriji značenja i ulozi usmenog predanja.
 
U knjizi se, takođe, nalazi odličan pregled složenih i, ponekad, spornih pitanja, kao što su, na primer: zašto i kako proučavamo istoriju, koja su ograničenja istorijskih dokaza, kakva se istorija piše danas, koji je značaj postmodernizma, koliko se sadašnja tumačenja razlikuju od prethodnih.


Džon Toš:

Profesor istorije na univerzitetu Roehampton u Londonu. Autor je više studija među kojima se ističu Manliness and Masculinities in Nineteenth-Century Britain: Essays on Gender, Family and Empire (2005), Masculinities in Politics and War: Gendering Modern History (2003) i Historians on History: A Reader (2000).  

Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-7102-288-0
Težina knjige: 756.00
Dimenzije knjige: 16 x 24
Broj strana: 392
Povez: Tvrdi povez s omotnicom
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Svetlana Volic
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic

Ksenija Todorović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske