Objavljena
UPRAVLJANJE IZVORIMA INFORMACIJA U BIBLIOTEKAMA
Gari Judžin Gorman, Piter Klejton
Prevela sa engleskog Gordana Ljubanović

Napisana na jasan i pristupačan način ona je neophodna literatura za bibliotekare koji se bave nabavkom i upravljaju fondovima u svim tipovima biblioteka, kao i za studente bibliotekarstva i informatike.

Knjižarska cena 1430 RSD
Cena 1144 RSD

Tagovi:  bibliotekarstvoinformaciona tehnologijainformatikaB+biblioteka plusupravljanjeizvori informacija
Bibliotečke i informacione usluge pretrpele su značajne promene zbog sve većeg prisustva elektronskih informacija. Upravljanje izvorima informacija u bibliotekama ne gubi na važnosti već, naprotiv, dobija novi značaj u digitalnom svetu. Bibliotekari su u poziciji da postanu predvodnici u globalnom svetu informacija pošto se oslanjaju na trajne principe i osavremenjene veštine za obezbeđivanje organizovanog pristupa korisnim informacijama, čime izlaze u susret potrebama svojih korisnika.
 
Ova knjiga pruža celovit pogled na izvore informacija koje će klijenti biblioteka verovatno tražiti u XXI veku. To je jedan pristupačan vodič, proistekao iz prakse, koji obuhvata sve oblasti upravljanja bibliotečkim fondovima, sa posebnim osvrtom na ono što je novo ili različito u odnosu na tradicionalne pristupe.

Upravljanje izvorima informacija u bibliotekama sadrži mnoštvo primera i studija slučajeva, a na početku svakog poglavlja autor izdvaja glavna pitanja i daje predloge za dalje štivo. 

Upravljanju fondovima u sklopu šire organizacije

Programima obogaćivanja fondova

Saradnji i umrežavanju biblioteka

Principima i izvorima informacija za biranje bibliotečke građe

Principima nabavke, pristupa i licenciranja

Upravljanju budžetom

Očuvanju i negovanju bibliotečkih izvora informacija

Gari Judžin Gorman:

Redovni profesor upravljanja bibliotečkim izvorima informacija u Školi za menadžment informacija na univerzitetu Viktorija u Velingtonu (Novi Zeland).

 

Piter Klejton:

Vanredni profesor menadžmenta informacija i urednik programa studija informacionih nauka na univerzitetu u Kamberi (Australija).

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-098-3
Težina knjige: 480.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 337
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Gordana Ljubanović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske