Rasprodato
UVOD U ANTROPOLOGIJU – Od lokalnog do globalnog
Roberto Maligeti, Ugo Fabijeti, Vinčenco Matera
Prevela sa italijanskog Mirela Radosavljević
RASPRODATO

Tagovi:  kulturasociologijaantropologijaglobalizacija

Svrha ove knjige je da pokaže i objasni zašto je antropologija neophodna da bi se razumeo savremeni svet. Budući da se bavi mitovima, obredima i plemenima izgubljenim u pustinjama i prašumama, antropologija naizgled nije blisko povezana sa svetom kojim vladaju televizija, film i Internet. Ipak, ispod digitalne i medijske komunikacije, u pozadini slika i reči koje svakodnevno koristimo, poput slojeva zemlje koji čine kontinente i plove okeanima, nalaze se naslage smisla koje su se vekovima taložile tokom kulturnih dodira, preplitanja, razdvajanja i spajanja. U stvarnosti, u kojoj se kulturna iskustva naizgled izjednačuju jer ih ujedinjuje ista tržišna, potrošačka, materijalna i simbolička logika, analiza kultura otkriva nam duboke razlike koje su obeležje života u „globalnom selu“.

Roberto Maligeti:

Roberto Maligeti profesor je na Univerzitetu Bakoka.

Ugo Fabijeti:

Redovni profesor antropologije na Univerzitetu Bikoka u Milanu Ugo Fabijeti, pored predavanja i teorijskog rada, redovno obavlja istraživanja u Saudijskoj Arabiji, Iranu i Pakistanu.

Vinčenco Matera:

Vićenco Matera predaje antropologiju na više univerziteta u Italiji. Njegova najpoznatija dela su Etnografija i Kulturna i lingvistička antropologija.

Godina izdanja: 2002
ISBN: 86-7102-043-6
Težina knjige: 457.00
Dimenzije knjige: 21x14
Broj strana: 320
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Mirela Radosavljević:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske