Rasprodato
UVOD U ARHEOLOGIJU
Kevin Grin
Prevela sa engleskog Marina Adamović-Kulenović

U knjizi Uvod u arheologiju autor nas temeljno upoznaje sa ovom naukom, s njenom istorijom, metodima, teorijskim konceptima, perspektivama i dilemama i čitaocu predočava funkcionisanje tog složenog arheološkog mehanizma.

 

RASPRODATO

Tagovi:

U knjizi Uvod u arheologiju autor nas temeljno upoznaje sa ovom naukom, s njenom istorijom, metodima, teorijskim konceptima, perspektivama i dilemama. Pri tom, on arheologiju ne prikazuje spolja, niti slika njenu monumentalnu fasadu, već čitaoca uvodi iza scene i upoznaje ga sa funkcionisanjem tog složenog arheološkog mehanizma.

Knjiga je podeljena u šest većih poglavlja i obuhvata tri ključne teme: istoriju arheoloških ideja, metodologiju arheoloških istraživanja i arheološku teoriju. Iako detaljno ulazi u usko stručnu problematiku, napisana je razumljivim i jasnim jezikom, te je veoma zanimljiva široj čitalačkoj publici.

Kevin Grin:

Kevin Grin je profesor na Katedri za arheologiju na Univerzitetu u Njukastlu. Njegovo najpoznatije delo Uvod u arheologiju inspirisano je autorovim bogatim predavačkim iskustvom i već dvadesetak godina je standardni udžbenik na univerzitetima u Britaniji i Sjedinjenim Državama.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-069-X
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 408
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Datum: 27.08.2020.
PoÅ¡tovani, kada Äe knjiga biti ponovo dostupna za prodaju i da li je možda imate na engleskom. SrdaÄno, Andrijana

Marina Adamović-Kulenović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske