Objavljena
UVOD U MEDIOLOGIJU
Režis Debre
Prevela sa francuskog Marijana Ivanović

Debreov provokativni poziv na uvođenje u mediologiju vodi u sasvim neočekivanom pravcu. Bez obzira na poreklo reči mediologija u ovoj knjizi se malo govori o masovnim medijima. Ona je pledoaje za uspostavljanje jednog autentičnog pogleda na svet i kulturu, na vertikalu razvoja civilizacije, u stvaralačkom okviru pod nazivom mediologija.

dr Miroljub Radojković

Knjižarska cena 825 RSD
Cena 660 RSD

Tagovi:
Za razliku od sociologije medija, sa kojom je ponekad mešaju, mediologija proučava međuzavisnost koja je postojala kako u prošlosti, tako i danas između tehnike i kulture. Reč je o sučeljavanju ili, tačnije rečeno, pomirenju dva tradicionalno i kobno suprotstavljena područja.
Značaj mediologije se ogleda u isticanju potreba transmisije u odnosu na zahteve koje nameće komunikacija. Rehabilitovanje vladavine dugotrajnosti, ugrožene opsesivnim osvajanjem prostora, postaje najvažniji civilizacijski zadatak. Mediološki postupak, između ostalih, tome može doprineti.
U ovoj knjizi jedna nova istraživačka oblast nalazi svoja prva tumačenja, uz kritički osvrt na svoje pretpostavke i okruženje. Reč je o podsticajnoj i pristupačnoj sintezi, koja će biti korisna ne samo studentima, već i svima koje jednostavno zanima ova oblast. 

I Vreme transmisije

II The medium is the message

III "Ovo će ubiti ono"

IV Simbolička delotvornost

V Veće naučnih disciplina

VI Čemu služi mediologija?

Miroljub Radojković: Mediološki izazov

Režis Debre:

Profesor je filozofije na Univerzitetu "Žan Mulen" u Lionu

Godina izdanja: 2000
Težina knjige: 320.00
Dimenzije knjige: 22 x 13
Broj strana: 249
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Marijana Ivanović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske