Rasprodato
UVOÐENJE U STARI ZAVET
Džon Drejn
Prevela sa engleskog Bogdana Đukić

Autor se detaljno bavi duhovnošću i religijskim vrednostima Starog zaveta i daje precizan prikaz glavnih devterokanonskih knjiga, a takođe je zanimljiva njegova analiza nekih etičkih pitanja koje u odnosu na savremena zbivanja postavlja Stari zavet, kao što je, na primer, problem etničkog čišćenja. 

RASPRODATO

Tagovi:

Uvođenje u Stari zavet je autoritativno i pristupačno štivo, kako za stručnjake tako i za širu čitalačku publiku. Najnovije izdanje, koje je sada dostupno i našim čitaocima, znatno je prošireno i dopunjeno najnovijim rezultatima naučnih istraživanja – kako arheoloških iskopavanja tako i istraživanjima biblista. Autor se detaljno bavi duhovnošću i religijskim vrednostima Starog zaveta i daje precizan prikaz glavnih devterokanonskih knjiga. Zanimljiva je njegova analiza nekih etičkih pitanja koje u odnosu na savremena zbivanja postavlja Stari zavet, kao što je, na primer, problem etničkog čišćenja. Bogato ilustrovano mapama, grafikonima i fotografijama, delo Uvođenje u Stari zavet nudi informativno i sadržajno upoznavanje sa nizom spisa koji čine suštinu judeo-hrišćanske kulture.

Džon Drejn:

Džon Drejn predaje teologiju na Univerzitetu u Aberdinu, u Škotskoj. Vanredni je profesor na Morling koledžu u Sidneju. Pored dela Uvođenje u Stari zavet i Uvođenje u Novi zavet, objavio je i knjigu The Bible Phenomenon.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-089-4
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 475
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Bogdana Đukić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske