Video-igre su često predmet senzacionalističkog izveštavanja i širenja moralne panike. Profesorka antropologije u penziji i pasionirana gejmerka Ljiljana Gavrilović, tvrdi, međutim, da su one jedina stvar koja život čini podnošljivim. "Zbog toga je", dalje ističe, "razumevanje procesa tokom kojih su nastajale igre kakve danas znamo neophodno za razumevanje ne samo samih igara i industrija koje ih proizvode, nego pre svega za uviđanje njihove važnosti, mimo legitimizacija činjenicom da se iz njih može učiti, da služe za povezivanje onih koji se nikada ne bi sreli ili družili (u fizičkom i digitalnom svetu) ili bilo kojim drugim opravdavanjem njihove korisnosti."

Srbija je konačno dobila štivo koje nam takvo razumevanje i omogućava - Totalnu istoriju video-igara prof. dr Manojla Maravića. U čemu se ogleda njegov značaj, čitajte u celosti u članku koji se nalazi u prilogu:


Vezane knjige:
TOTALNA ISTORIJA VIDEO-IGARA
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske