Rasprodato
VIRDŽINIJA VULF
Aleksandra Lemason
Prevela sa francuskog Dragana Banković
RASPRODATO

Tagovi:  biografija

U martu 1941. jedna od najvećih britanskih romansijerki tog vremena odlučuje da okonča svoje dane. Ima pedeset i devet godina. Nije studirala, nije imala dece i provela je veći deo života sa istim čovekom. Iza sebe je ostavila bogato i fascinantno delo, u koje se ubraja jedanaest romana, četiri eseja, pozorišni komad i stotinak kritičkih članaka. Ko je Virdžinija Vulf? Glavni lik britanske književnosti čiji je život ogrnut velom tajne. Njene depresije. Ludilo. Samoubistvo. Sve vodi ka tome da ta žena postane tragična junakinja. Knjiga Aleksandre Lemason daje nove uvide, zasnovane na brižljivom istraživanju biografskih podataka velike spisateljice i njenih dela. Nastojeći da rasplete niti Virdžinijinog duha, autorka nam nudi mogućnost drugačijeg povezivanja činjenica i boljeg razumevanja ove književnice. Telo Virdžinije Vulf, a to su njene knjige, dostupno nam je i poznato, dok autorka pokušava da otkrije čime je takvo jedinstveno stvaralaštvo podstaknuto, da prikaže njenu dušu. Mada je teško zanemariti nastalu legendu, ova knjiga predstavlja poziv na (ponovno) čitanje Virdžinije Vulf, bez ikakvih predrasuda o njenom životu. Pažljivim stilskim izrazom, autorka započinje svoje otkrivanje od kraja, od spisateljičinih dela, nadajući se otkrivanju početka.

Aleksandra Lemason:

Novinarka je u Magazine littéraire (Francuska). Na početku karijere pisala je za L’ Express i Place au Livre kao saradnik za lingvistiku i informatiku, posle čega razmenjuje svoja razmišljanja u emisiji Noćni let na kanalu TF1. Takođe se bavi glumom.

Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-7102-3115
Težina knjige: 270.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 13,5
Broj strana: 197
Povez: Tvrdi povez
Pismo: Latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Svetlana Volić
Datum: 31.01.2016.

Datum: 25.01.2016.

Datum: 09.08.2015.

Dragana Banković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske