Rasprodato
VIRTUELNI MUZEJ
Bernar Deloš
Prevela sa francuskog Vera Pavlović

Umesto da nas zabrinjava, pokušajmo da ga razumemo - virtuelni muzej je već tu! 

-Bernar Deloš

RASPRODATO

Tagovi:  muzejvirtuelna umetnostinformatikatehnologija

Ubrzani razvoj informatike, dokumentaristike i pre svega tehnologije daje novi zamah teorijskim pogledima u oblasti muzeologije i otvara prostor za nastanak ovakve knjige. Novi mediji za autora nisu samo tehnička sredstva, već pre svega nosioci ogromne snage transformacije realnog. Polazeći od temeljnih koncepata umetničkog stvaranja Deloš nalazi filozofsku osnovu tehničkih promena i vraća se samim načelima estetike.

Primena savremenih medija u svetu muzeja odvaja funkciju prezentacije od institucije, to jest od muzeja kao zgrade i ustanove. U tome Deloš ne vidi raskid sa tradicionalnom ulogom muzeja, već ispunjenje do kraja. Njegova poruka je optimistična: umesto da nas zabrinjava, pokušajmo da ga razumemo - virtuelni muzej je već tu!

Bernar Deloš:

Profesor filozofije umetnosti, predavač je na Filozofskom fakultetu univerziteta Žan Mulen (Lion 3) i rukovodilac Istraživačkog centra za muzeje i nove tehnologije u Lionu. Član je međunarodnog saveta muzeja (ICOM) i autor više naslova među kojima se ističu Muséologica (1998) i Le nouvel âge des musées: Les institutions culturelles au défi de la gestion (2005). 

Godina izdanja: 2006
ISBN: 86-7102-228-5
Težina knjige: 416.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 235
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Vera Pavlović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske