Rasprodato
VIZANTIJSKI MILENIJUM
Hans Georg Bek
Preveo sa nemačkog Ranko Kozić

Iz dubokog autorovog poznavanja materije izvire celovito viđenje političkog i filozofsko-religijskog sklopa Vizantije i sintetsko poimanje suštine vizantijske civilizacije.

RASPRODATO

Tagovi:

Knjiga Vizantijski milenijum Hansa Georga Beka nije pisana faktografski, mada je korisna i zbog iznetih podataka. To je delo podsticajnih ideja, u kojem iz dubokog autorovog poznavanja materije izvire celovito viđenje političkog i filozofsko-religijskog sklopa Vizantije. O ovoj knjizi se razmišlja i ona čitaocu često predočava perspektive mogućih istraživanja. Pisana s velikom odgovornošću, ukazuje na potrebu da se sa istom takvom odgovornošću neprekidno traže putokazi za izgrađivanje veza između analitičkih istraživanja i sintetskog poimanja suštine vizantijske civilizacije.

Hans Georg Bek:

Hans Georg Bek svojevrsni je fenomen nemačke i svetske vizantologije. Već nekoliko decenija svojim studijama i sintezama duboko zadire u složeno tkivo vizantijske književnosti, a rezultati tih istraživanja nailaze na velika priznanja u savremenoj nauci.

Godina izdanja: 1998
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 487
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Ranko Kozić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske