Rasprodato
VRELI MESEC
Mempo Đardineli
Prevela sa španskog Ljiljana Popović Anđić
RASPRODATO

Tagovi:

Roman Vreli mesec prvi put se pojavio u Meksiku 1983, a objavljen je i u Argentini, Čileu, Španiji, Kolumbiji, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Holandiji, Češkoj, Slovačkoj, Brazilu, Portugalu, Danskoj i Rusiji. Prema knjizi je 1985. godine snimljen film pod istim nazivom. Roman je dobio nacionalnu nagradu 1983. godine u Meksiku (nagrada je tada po prvi put dodeljena strancu).

Mempo Đardineli:

Mempo Ðardineli je argentinski pisac, rođen u Resistensiji (Cako). Živi u Buenos Airesu, gde je osnovao časopis Puro Cuento. Njegovi romani i priče prevedeni su i objavljeni na desetak jezika. Dobitnik je najznačajnijih nagrada španskog govornog područja. Sveta služba sećanja, Ðardinelijev roman objavljen u Kolumbiji 1991. godine, dobio je najveće priznanje za književnost na španskom jeziku – međunarodnu nagradu Romulo Galjegos.

Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 98
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Ljiljana Popović Anđić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske